Officiellt: Rajalakso går till Syrianska

Djurgården offentliggjorde lånet av brassen Pablo Dyego Da Silva Rosa, 19, från Fluminense under onsdagen. Med den nya yttern skulle det bli ytterligare konkurrans på kantpositionerna, vilket nu fått klubben att agera. Det är nu klart att Syrianska lånar mittfältaren Sebastian Rajalakso från Stockholmsklubben den här säsongen.

”Sebbe” är en spelare som har fått mycket speltid under sin tid i Djurgården och även sedan jag tillträdde som manager. Under årets försäsong har han inte varit lika frekvent i startelvan. Vi har haft en dialog där vi kom fram till att en utlåning är en bra lösning. Förhoppningsvis är det bättre för hans fortsatta utveckling,” säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Sebastian Rajalakso, som värvades in från Enköping inför säsongen 2008, kommer dock inte att vara tillgänglig i matcherna mellan klubbarna den här säsongen. Den 24-å¨rige mittfältaren ansluter till Syranskas träning redan på onsdagen.

”Sedan vi tappade Yussuf Saleh har vi sökt att förstärka ytterplatsen. När vi fick nys om möjligheten att värva Sebastian så satte vi genast fart. Med Sebastian får vi förutom en meriterad spelare även en som har vanan inne och skolad att spela i vårt spelsystem. Han passar definitivt in på den kravprofil som vi ställer på en ytter, förutsättningarna kunde inte ha varit bättre,” säger Syrianskas sportchef Jan Grigo till Syrianskas hemsida.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply