Officiellt: DIF värvar brasse från Fluminense

Med mindre än en vecka till premiär har nu Djurgården gjort ytterligare förändringar i truppen. Det tidigare omtalade samarbetet med brasilianska Fluminense har nu börjat på allvar, när Djurgården nu officiellt tar in Pablo Dyego Da Silva Rosa, 19, på lån över de kommande två säsongerna.

”Jag ser honom som en ytter som kan spela på båda kanterna även om han är högerfotad. Han tillhör Fluminenses U20-lag och jag har sett honom spela bland annat under mitt besök i Rio tidigare i år. Det är en väldigt snabb spelare som uppträder obrasilianskt på så sätt att han spelar med få tillslag och löper mycket. Det gör honom väldigt effektiv och han har också gjort mycket mål och assist,” säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

”Den höga nivån på Fluminenses A-lag i kombination med en oerhört stark ungdomsakademi gör att de finns många väldigt bra spelare som antingen spelar med U20-laget eller lånas ut till klubbar i Europa. Spelarna håller absolut tillräckligt hög klass för Allsvenskan och Djurgården,” säger Magnus Pehrsson om samarbetet mellan klubbarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply