Officiellt: Napoli lånar spansk anfallare

Det är nu officiellt att Swansea Citys spanske anfallsstjärna Michu, 28, har blivit utlånad till italienska Napoli på ett säsongslångt lån med en option som gör det möjligt för Napoli att köpa loss Michu under låneperioden.

Den 28-årige spanjoren, som blev inkallad till landslaget i oktober 2013 inför VM-kvalmatchen mot Vitryssland, klarade den obligatoriska läkarundersökningen under torsdagen och ansluter nu till Rafael Benitéz trupp inför den kommande säsongen.

Michu anlände till Liberty Stadium, Swanseas hemmaarena, sommaren 2012 när han kom från spanska Rayo Vallecano för cirka 20 miljoner kronor. Det blev succé direkt för anfallaren, som gjorde 22 mål under sin debutsäsong och ledde laget till en niondeplats i ligan samt en Capital One Cup-titel. I januari 2013 skrev han på ett nytt fyraårskontrakt med klubben, men en skada i slutet på 2013 begränsade antalet matcher under våren 2014.

Sammanlagt har det blivit 28 mål på 63 matcher för Michu i Swansea-tröjan, men det är nu högst oklart om det blir några fler framträdanden i Premier League eller om Napoli ska utnyttja sin köpoption som ingår i låneavtalet. Klart är i alla fall att han kommer representera Napoli den kommande säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply