Officiellt: Debuchy klar för Arsenal

Efter att Bacary Sagna, 31, såldes till Manchester City tidigare under sommaren stod det klart att Arsenal snabbt behövde få in en ersättare till den flyktade fransmannen. Nu har ersättaren blivit presenterad på Arsenals hemsida – och det är Sagnas franske landslagskollega Mathieu Debuchy, som spelade i Newcastle den gångna säsongen, som värvats till London-klubben.

Den 28-årige högerbacken Debuchy var ordinarie i det franska landslaget som nådde kvartsfinal i sommarens VM-turnering i Brasilien. Han anländer till Arsenal efter ett och ett halvt år i Newcastle där han spelade 46 matcher. Dessförinnan spenderade han nio år i franska Lille där han gjorde 233 framträdanden i Ligue 1.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna välkomna Mathieu Debuchy till Arsenal, berättar managern Arsené Wenger på klubbens officiella hemsida. Han har bevisat att han kan prestera på den högsta nivån både med sina klubblag och för Frankrike. Han är en kvalitetsförsvarare som har bra Premier League-erfarenhet och jag är övertygad om att han kommer passa in bra hos oss.

Mathieu Debuchy kommer bära tröja nummer 2 på ryggen i Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply