Officiellt: Milner överens med Liverpool

James Milner kommer officiellt bli en Liverpool-spelare vilken dag som helst

Det har inte varit någon hemlighet att Liverpool har varit på jakt efter James Milner under en relativt lång tid. Nu bekräftar man att man har kommit överens med Milner om ett kontrakt och att endast en läkarundersökning återstår.

James Milner har varit en hårdjobbande mittfältare i Premier League de senaste 12 åren. Den Leeds-fostrade engelska landslagsmannen har sällan stulit de stora rubrikerna under sina fem år i Manchester City, men han har varit en oerhört lojal och arbetsvillig spelare som har spelat lite överallt beroende på var det har behövts eftersom han aldrig har varit helt ordinarie på sin föredragna högerkant. Milner har ändå lyckats mäkta med 13 mål på sina 147 matcher för sitt Manchester City i Premier League, även om flertalet var inhopp.

Tidigare under säsongen bekräftade Milner att han inte skulle förlänga sitt utgående kontrakt med Man City. 29-åringen ville prova något nytt och det fanns gott om klubbar som ville ha hans signatur. Främst i jakten befann sig Liverpool och Arsenal, men andra klubbar i Premier League visade även dem ett mindre intresse. Nu står det dock i princip klart att han kommer representera Liverpool nästa säsong. Det bekräftar Liverpool på sin officiella hemsida.

Ansluter som bosman

Milners kontrakt går alltså ut den 1a juli och därefter får han gå till vilken klubb han vill. Liverpool bekräftar att de blir klubben som Milner väljer och att han officiellt kommer vara en Liverpool-spelare från och med den 1a juli om läkarundersökningen går som planerat.

Den 53-faldiga engelska landslagsmannens kontraktslängd avslöjas inte av Liverpool än. Det har pratats om ett tre- eller fyraårskontrakt för Leeds-sonen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply