Officiellt: Leicester förstärker från Tyskland

LEICESTER CITY VÄRVAR FRÅN BUNDESLIGA

Leicester City första värvning för sommaren blir FC Schalke 04:s österrikare, Christian Fuchs.

Leicester City gjorde en anmärkningsvärd upphämtning i slutet av säsongen i Premier League. Laget gick från solklar nedflyttningskandidat till nedre mittenlag på bara några omgångar, när man vann sju av de nio sista omgångarna i ligan. I säsongens sista match fick man dessutom en rejäl islossning, när man körde över nedflyttningsklara Queens Park Rangers med 5-1.

Säsongens första nyförvärv

Därmed är rävarna klara för spel i det engelska finrummet även nästa säsong och dryga månaden innan transferfönster öppnar sina portar, har man gjort klart med säsongens första nyförvärv. På sin officiella hemsida avslöjar man på onsdagskvällen att den österrikiske vänsterbacken, Christian Fuchs, skriver ett treårskontrakt för Nigel Pearsons manskap.

29-åringen kommer den första juli att ansluta som bosman från FC Schalke 04, där han har tillbringat de senaste fyra åren. På Premier League-klubbens hemsida berättar han om lyckan att äntligen få spela i England och att han nu ser fram emot att ta nästa steg i sin karriär.
– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Leicester City. Det har alltid varit ett mål för mig att spela i Premier League och jag är glad att denna dröm har gått i uppfyllelse.

– Alla tittar på Premier League. Jag tycker att det är den bästa ligan i världen. Leicester City är en ny utmaning för mig.

Fler Bundesliga-spelare på önskelistan

Vänsterbacken är också det österrikiska landslagets lagkapten och har där ett 60-tal matcher på sitt CV. I Schalke har det blivit ett 100-tal matcher sedan han anlände från Bochum i 2011, och kommer nu för första gången att flytta fotbollskarriären utanför Tysklands gränser.

Leicester gjorde sig nyligen av med Anthony Knockaert och kommer också med största sannolikhet att släppa Esteban Cambiasso samt Kasper Schmeichel under sommaren. I övrigt kommer laget att göra förstärkningar i framför allt offensiven, där bland annat en annan Bundesliga-spelare står högt på önskelistan: FSV Mainz japan, Shinji Okazaki.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply