Officiellt: Marcus Lantz ny tränare för Mjällby

Den allsvenska nykomlingen Mjällby AIF förstärker profilstarkt genom Marcus Lantz.

Idag meddelade klubben att laget kommer ledas av Marcus Lantz till nästa år då man spelar allsvensk fotboll igen. Lantz har ett förflutet som proffsspelare i bl.a Helsingborgs IF. Men han hann även med Europa och representerade där italienska Torino samt Hansa Rostock där det blev 164 matcher. Han gjorde även sex herrlandslags matcher inklusive några ungdomslandslags matcher.

Tränare blev han 2013 när han gick in i Örgryte men det blev inte direkt någon succé. Efter sämre resultat och lite problem med supportrarna fick han sparken dagen efter man förlorat ett svenska cupen möte mot Tvååkers IF. Men därefter blev det nytt uppdrag och det i Kopparbergs / Göteborg FC och där gick det desto bättre. Med en andra plats i Damallsvenskan efter att missat guldet i sista omgången, och avancemang till nästa års Champions League så var det helt klart en bra säsong. Det skulle dock inte bli någon fortsättning där heller, vilket klargjordes den 31 Oktober.

Nu har han tagit tränaruppdraget för Mjällby, och jämfört med dom andra uppdragen kan nog detta faktiskt vara den tuffaste av dom alla. Nämligen att komma som nykomling till allsvenskan är ingen lätt uppgift. Det brukar vara tuffare än vad man tror och att kämpa för att stanna lär bli hur det kommer se ut för Mjällby. Mjällby som vi ser försöker rusta upp inför Allsvenskan har under gårdagen gjort klart med en hemvändare. Mamudo Moro kom tillbaka efter att varit i HIF, och faktiskt byggt på sig lite allsvensk erfarenhet under detta året. Man har även David Löfquist, 33 åringen som har förflutet i Parma och det lär bli han som är lagkapten nästa år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply