Officiellt: Marc Wilmots lämnar Belgiska landslaget

Officiellt: Marc Wilmots lämnar Belgiska landslaget

Efter misslyckandet i EM

Belgien misslyckades i EM och åkte ut i kvartsfinalen mot Wales. Detta leder till att Marc Wilmots inte längre kommer att få träna laget. Det belgiska fotbollsförbundet skriver på sin hemsida att Wilmots tvingas lämna landslaget.

Belgien hade en stjärnspäckad trupp i EM 2016. Trots det misslyckades man med att nå längre än till kvartsfinal i turneringen, där man förlorade mot Wales med 3-1. Lagets svaga insats får nu konsekvenser för förbundskaptenen Marc Wilmots. Han tvingas lämna sitt jobb, skriver det belgiska fotbollsförbundet på sin hemsida.

– Det belgiska fotbollsförbundet har kommit överens med Marc Wilmots om att avsluta hans kontrakt som tidigare gällde till 2018. Fotbollsförbundets tekniska kommitté har utvärderat insatsen i EM 2016 och kommit fram till att de uppsatta målen inte har nåtts. Därför anser vi att laget behöver en ny tränare med nya impulser, skriver det belgiska fotbollsförbundet på sin hemsida.

– Vi vill tacka Marc Wilmots för hans arbete under de senaste fyra åren. Under hans period som förbundskapten har vi fått se Belgien klättra från plats 54 på FIFAs världsranking till att under en period vara rankade bäst i världen.

Samtidigt skriver man att processen att hitta en ny förbundskapten är igång. Man kommer att försöka göra klart med Wilmotersättare så fort som möjligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply