LISTA: Fem kandidater till posten som Englands förbundskapten

LISTA: Fem kandidater till posten som Englands förbundskapten

Fem tränare som kan ta över som Englands förbundskapten

Jobbet som Englands förbundskapten är ett jobb fyllt av mystik runt sig. En gång i tiden var det ansett som ett av de mest prestigefyllda jobben inom den engelska fotbollen såväl som i världen och många såg upp till den. Nu ser  det dock lite annorlunda ut. Inte sedan Bobby Robson, vilket är mer än en ett halvt sekel tillbaka, har en tränare varit mer framgångsrik efter att de lämnat jobbet som Englands förbundskapten som innan de tog det. Det ses som en riktig utmaning och många stora tränare, engelska såväl som utländska, har försökt sig på det men alla har de misslyckats. Med förlusten mot Island i EM 2016 i Frankrike lyckades det engelska landslaget att skriva in sig i historien som en av de svagaste insatserna inom engelsk fotboll.

Fem tränare som kan försöka rädda Englands landslag

England har en trupp med jättemånga bra spelare, som till exempel i sin EM-trupp, men de lyckas inte spela som ett lag. Det engelska fotbollsförbundet har nu i uppgift att försöka föra samman denna splittrade grupp till en enhet genom att hitta den perfekte tränaren för jobbet. Det finns många namn som cirkulerar och oddsen är låga på namn som Alan Shearer och Harry Redknapp. Innan vi går in djupare på det kan vi på Silly Season Sverige också tipsa om några tidigare listor vi har skrivit som har blivit populära, till exempel tio fotbollsspelare som behöver gå i pension, de fem bästa EM-finalerna någonsin och tio filosofer inom toppfotbollen – men först, fem kandidater till posten som Englands förbundskapten.

5. Gareth Southgate – odds (31.00)

LISTA: Fem kandidater till posten som Englands förbundskapten

Englands U21-tränare. Har redan sagt att han inte kommer att ta över jobbet och oddsen (31.00) säger inte emot, men tränaren har en bra inblick i det engelska fotbollsförbundet och den engelska fotbollen. Southgate har tidigare enbart tränat Middlesbrough på klubbnivå och Englands U21 på internationell nivå och inte lyckats särdeles bra med någon av dem.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply