Officiellt: Malmö FF värvar Anders Christiansen

Dansken Anders Christiansen flyttar till Malmö FF

Både Enoch Kofi Adu och Magnus Wolff Eikrem är på väg bort från Malmö FF och därför behöver man en ny innermittfältare. Nu står det klart att den första värvningen för säsongen blir just en innermittfältare i Anders Christiansen.

När FC Nordsjälland spelade i Champions League 2012/2013 var Anders Christiansen en nyckelspelare på mitten tillsammans med den nuvarande MFF-spelaren Enoch Kofi Adu. Med sin passningsskicklighet och väldiga arbetskapacitet tog Christiansen sedan sig till Serie A och Chievo Verona.

Tiden i Italien har dock varit frustrerande. Sedan ankomsten januari 2015 har det blivit väldigt få matcher och 25-åringen ville spelare mer och sökte sig därför tillbaka till Norden. Det pratades både om Bröndby och Malmö FF, men valet föll till slut på MFF. Dansken har nu skrivit på ett treårskontrakt med Malmö FF.

“Skicklig passningsspelare som jobbar hårt”

Daniel Andersson, sportchef i MFF, har inte lyckats hålla denna värvningen lika hemlig som tidigare affärer. Han är ändå väldigt nöjd med köper av Christiansen.
– Vi har följt Anders Christiansen sedan han spelade i FC Nordsjælland. Det är en skicklig passningsspelare som jobbar hårt, är aggressiv och en bra bollvinnare. Han är skicklig på att bygga upp spelet bakifrån och kommer vara viktig när vi ska återerövra bollen.

Christiansen kommer bära nummer 7 på ryggen och han kommer följa med laget till Dubai på söndag då MFF åker på träningsläger.
– Det senaste året har jag blivit en bättre fotbollsspelare och mer mogen människa. MFF är ett bra lag med stor konkurrens om platserna men jag hoppas på att kunna göra mig förtjänt av en plats och börja spela matcher, säger Anders Christiansen.

– MFF är Sveriges främsta klubb och har vunnit många titlar. Det är en av orsakerna till att jag tackade ja. Jag älskar att vinna.

Det har pratats om att prislappen ligger på drygt 9 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply