Officiellt: Ings klar för Liverpool

Liverpool värvar från Burnley

Bekräftar värvningen av Danny Ings på klubbens officiella hemsida under måndagsförmiddagen.

Under en längre tid har det ryktats om att Danny Ings ska vara på väg till Liverpool, nu har affären offentliggjorts och spelaren ansluter 1 juli när hans kontrakt går ut med Burnley. Än har man inte skrivit kontrakt med spelaren men Ings kommer att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen i början av juli för att därefter skriva på för Anfield-klubben.

22-åringen som stod för 11 mål på 35 ligamatcher denna säsong har även gjort nio U21-landskamper för England där han även gjort fyra mål. Ings kommer även att spela U21-EM som inleds i slutet av juni månad.

Ings gjorde sin proffsdebut vid 17-års ålder när han byttes in för Bournemouth i en match mot Northampton Town och förra säsongen blev han utsedd till Championships bäste spelare då han var en av nyckelspelarna när Burnley flyttades upp till Premier League.

Tog adjö i näst sista ligaomgången

Ings sista match i Burnley-tröjan gjorde han mot Stoke och det var även då han tackade både klubben och supportrarna för stödet han fått sen han kom till Burnley.

”Jag kom hit som en 18-årig pojke och hade två väldigt svåra år med skador. Men alla i klubben har hjälpt mig att bli hemmastadd här under den jobbigaste perioden i min karriär. Sedan dess har jag växt för varje år och jag kan inte tacka klubben tillräckligt, förklarade han.

 

Det är fortfarande oklart hur långt kontraktet är som spelaren kommer att skriva på.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365