Zlatan aktuell för Premier League-trio

Tre Premier League-klubbar jagar Zlatan Ibrahimović

Efter tre år i den franska huvudstaden verkar Zlatan Ibrahimović ha tröttnat rejält. Svensken kan komma att byta klubbadress redan i sommar där en flytt till de brittiska öarna är aktuell.

Zlatan Ibrahimović har haft tre framgångsrika år i Paris Saint-Germain där han avslutade den gångna säsongen med en cupseger. Men tiden i Frankrike har inte bara inneburit succé. Många skakiga händelser mellan ”Ibra” och fransk media har lett till stora missnöjen från flera håll, där svensken själv gått till attack mot nationen. Enligt italienska Tuttomercatoweb är 33-åringen högst angelägen av ett klubbyte, och skulle helst själv föredra en återvändo till AC Milan.

Men med tanke på Serie A-klubbens finansiella läge så ser en värvning av skyttekungen omöjlig ut inom den närmsta framtiden. Därför har det blossat upp rykten som placerar svensken i Premier League.

Wenger nekade Ibrahimović

Det är framförallt tre klubbar som är beredda att öppna plånboken för anfallarens tjänster. Liverpool, Arsenal och Chelsea kan alla tänka sig att betala vad som krävs, där prislappen sägs ligga omkring 140 miljoner kronor. Frågan är bara hur Zlatan hade tacklat de brittiska medierna, där landet vid flertalet tillfällen kritiserat honom både som spelare och person.

Arsenals tränare Arsene Wenger har tidigare tackat nej till spelaren, när han år 2000 provtränade med London-klubben. Vid den tiden var onekligen den 19-årige Ibrahimović desto billigare och enklare att värva.

– Han(Wenger) gav mig aldrig något seriöst erbjudande. Det var mer som om jag åkte dit för att visa upp mig, han ville bara se vad jag kunde, sa svensken om sitt provspel.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply