Officiellt: Helsingborgs IF värvar Martin Christensen

Helsingborg värvar från Åtvidabergs FF

Nedflyttade Åtvidabergs FF:s nyckelspelare kommer förmodligen att lämna klubben. Den danske yttern Martin Christensen har valt att lämna klubben, och nu är han klar för spel i Helsingborgs IF.

Martin Christensen var en av Åtvidabergs FF:s bästa spelare under den gångna säsongen av Allsvenskan, men det hjälpte inte östgötaklubben från att sluta som jumbo i tabellen. Därmed blir det spel i Superettan nästa år, och då vill klubbens bästa spelare föga förvånande lämna klubben för spel på en högre nivå än så. Då har Christensen valt att lämna det sjunkande skeppet genom att säga upp kontraktet med ÅFF. Nu för att hålla sig kvar i högstaligan har han valt att skriva på för Helsingborgs IF.

“Blir en viktig kugge”

Skånelagets huvudtränare Henrik Larsson berättar att han är mycket nöjd med sin senaste värvning.

– Det är en skicklig spelare en mot en med mycket rutin som spelat regelbundet de senaste åren. Han blir en viktig kugge i lagbygget och jag ser fram emot att arbeta med honom, säger Larsson till klubbens officiella hemsida.

“Jätteglad att vara här”

Den danske yttermittfältaren verkar vara exalterad över att få inleda ett nytt kapitel i den rödblåa dressen.

– Jag är jätteglad att vara här! Det är en mycket större klubb och jag trivs i Sverige. Att få arbeta med Henrik Larsson blir bra för min utveckling. Jag vill vara med och ta tillbaka HIF till toppen, säger Christensen till hemsidan.

28-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med option för ett till.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply