Officiellt: Häcken presenterar holländare

Niels Vorthoren värvas av Häcken från MVV Maastricht

BK Häcken presenterade under tisdagen ett nyförvärv från den holländska andradivisionsklubben MVV Maastricht. Det är mittfältaren Niels Vorthoren som ansluter till Häcken.

Så sent som igår tappade BK Häcken en 3-1-ledning mot Hammarby till 3-3. Det var klart att varken tränaren Peter Gerhardsson eller sportchefen Sonny Karlsson var helt nöjda med resultatet. Man väntar heller inte på en reaktion utan mindre än ett dygn senare väljer man att värva en ny mittfältare. På sin officiella hemsida bekräftar man värvningen av Niels Vorthoren.

Vorthoren, 27, ansluter från MVV Maastricht, ett mittenlag från den holländska andraligan, och det är inte avslöjad hur långt kontraktet är. Box-till-box-mittfältaren har tidigare spelat i Eredivisie för Willem II och har även representerat sitt land i både U17- och U19-sammanhang.

Beskriver sig själv om mångsidig

Vorthoren genomförde sitt första träningspass med laget under tisdagsförmiddagen och mötte därefter pressen. Till Häckens officiella hemsida beskriver han sig själv som spelare.
– Jag är 27 år, mittfältare och från Holland, där jag spelat hela min karriär. Jag började karriären i Willem II och nu senast var jag i MVV Maastricht i holländska andradivisionen. De ville gärna förlänga men så dök Häcken upp i bilden och jag kände att det var intressant. Vi började diskutera och jag fick ett väldigt gott intryck så, nu är jag här.
– Jag kan spela överallt på mittfältet men jag trivs bäst med att gå med framåt och komma in i straffområdet. Så förhoppningsvis kan jag hjälpa klubben och göra några mål.

Vorthoren passar även på att förklara vad han vet om Häcken och om svensk fotboll i sig.
– Jag läste på ordentligt om klubben och tycker det verkar vara en fin klubb. Fotbollen i Holland är väldigt passningsorienterad och det lilla jag hunnit se av svensk fotboll är att den är mer direkt. Jag vet också att många svenska spelare kommer till Holland och gör väldigt bra ifrån sig, så jag hoppas att jag kan göra samma sak fast åt andra hållet, säger Vorthoven.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply