OFFICIELLT: Gary Neville tar över Valencia

OFFICIELLT: Valencia kontrakterar Gary Neville

På onsdagsförmiddagen stod det klart att den spanska liganian tar in Gary Neville som ny huvudtränare efter att man sparkat Nuno Espirito Santo.

Valencia har gjort klart med en ny tränare för resten av säsongen, det bekräftar man under onsdagen på sin officiella hemsida. Efter flertalet spekulationer om bland annat Carlo Ancelotti har man nu gjort klart med Gary Neville som huvudtränare i laget, detta till 30 juni 2016.

Lagets nye tränare kommer att ansluta till truppen söndagen den 6 december för att leda nästa veckas Champions League-match mot Olympique Lyon hemma på Mestalla.

Klubbens president, Lay Hoon Chan säger till klubbens hemsida att man är glada över att få in engelsmannen.

– Vi är otroligt glada över att Gary kunnat ansluta så snabbt. Han är en person som blandar sina erfarenheter som hjälptränare i det engelska landslaget med sin rutin och kunskap från tiden som spelare, både i Manchester United och i det engelska landslaget. Under sin karriär har Gary alltid visat att han är en ledare både på och utanför planen och är väldigt respekterad i den engelska fotbollen. Han har de kvalitéer och drag som övertygat oss att vi tagit rätt beslut att låta honom leda laget resten av säsongen.

”Stolt och glad över möjligheten”

Gary Neville själv, som är en av de mest karismatiska spelarna i engelsk fotboll, har även han uttryckt sin lycka över att ha kommit överens med Valencia.

– Jag känner mig väldigt stolt och glad över att ha fått möjligheten att få jobba med Valencia CF. Det är en otroligt stor klubb med stor prestige och jag kommer väl ihåg laget från tiden då jag var spelare. Fansen är väldigt passionerade och lojala.

Engelsmannen berättar även att han ser fram emot att börja träna laget.

– Jag vill sätta igång så fort som möjligt. Jag vet att det är ett lag med mycket talang och jag ser fram emot att tillsammans med spelarna ta oss an de utmaningar som väntar oss, säger Neville som kommer att hålla en presskonferens på torsdagseftermiddagen.

Gary Neville gjorde över 400 matcher för Manchester United under sina 19 år i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply