Officiellt: Charlie Austin till Southampton

Austin åter i Premier League

Southampton bekräftar under lördagen att man förstärker offensiven med ett välbekant namn. Charlie Austin har skrivit på ett flerårskontrakt med klubben.

Under den gångna Premier League-säsongen spelade Charlie Austin en nyckelroll i Queens Park Rangers då han noterades för 18 mål och sex assist på sina 35 framträdanden. Hans fina facit räckte dock inte för att hålla kvar QPR i den engelska högstadivisionen utan klubben blev nedgraderad till Championship.
Austins målproduktion har fortsatt även denna säsongen och efter 16 spelade matcher har han hittat nätet vid nio tillfällen.

Efter totalt 48 mål på 89 matcher för QPR står det nu klart att 26-årige Austin lämnar Londonklubben för att återigen spela Premier League-fotboll.
Southampton bekräftar på sin officiella hemsida under lördagen att man kommit överens om ett kontrakt med målsprutan som sträcker sig över fyra och ett halvt år.

Vi är mycket glada över att kunna välkomna Charlie till klubben, säger Les Reed, Southamptons verkställande direktör, till klubbens hemsida.

Austin är själv väldigt nöjd med flytten och hoppas komma igång så snart som möjligt.

– Jag är mycket nöjd över att ha gjort klart det här redan nu och nu vill jag bara komma igång, säger Austin till hemsidan och fortsätter:

– När Southampton hörde av sig och visade sitt intresse blev det snabbt den enda klubben jag hade i tankarna. För mig är det viktigt att komma till en klubb som har något på gång och det är exakt vad jag kommit till.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply