Alexandre Lacazette öppnar för Premier League-flytt

Lyons anfallsstjärna kan lämna för Premier League

Alexandre Lacazette öppnar för en Premier League-flytt i sommar. Det berättar han i en intervju med The Telegraph. 

– Lyon är medvetna om att jag kan flytta. Premier League är en väldigt attraktiv liga, säger Lacazette till tidningen. 

Förra säsongens skyttekung i Ligue 1 ser ut att närma sig en flytt ifrån ligan. I en öppenhjärtig intervju med engelska The Telegraph berättar den målfarlige anfallaren att han förmodligen vill röra på sig i sommar. En flytt redan i januari ska dock inte vara aktuell eftersom 24-åringen inte vill riskera att tappa sin plats i Frankrikes EM-trupp.

-Mitt mål är inte att gå till England bara för sakens skull och kanske hamna i en klubb där jag får sitta på bänken. Så tidigare har det inte varit svårt för mig att ta beslutet att stanna i Lyon. Till sommaren är jag dock redo, säger fransmannen till The Telegraph.

”Vill spela i Champions League”

För tidningen berättar Lacazette också att han inte kan tänka sig vilken klubb som helst. Det ska vara en klubb som regelbundet spelar i Champions League och som enligt honom spelar ”bra” fotboll. Så här beskriver han sitt drömlag.

– De ska spela i Champions League och spela bra och passningsorienterad fotboll. Att spela sparka och spring-fotboll hade aldrig funkat för mig, säger han.

Har snackat med landsmän

För att vara på den säkra sidan har anfallaren även pratat med några av de fransmän som just nu befinner sig i Premier League. Samtalen ska enligt honom inte fått honom att komma på andra tankar.

– Jag har pratat med Francis Coquelin (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Eliaqium Mangala (Manchester City) och Bacary Sagna (Manchester City). Alla har pratat väldigt bra om ligan.

Arsenal närmast till hands?

Flera Premier League-klubbar har inte helt oväntat visat intresse för Alexandre Lacazettes tjänster. Framför allt Arsenal och Newcastle har jagat 24-åringen – men med tanke på Champions League-kravet kanske det lutar mer åt den förstnämnda klubben?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply