bet365

OFFICIELLT: Blatter avgår

Sepp Blatter avgår som FIFA-president

Den schweiziske FIFA-presidenten Sepp Blatter, 79, har bestämt sig för att avgå som ordförande. Detta meddelade han under en extrainsatt presskonferens under tisdagen.

Sepp Blatter, 79, har suttit som FIFA-president sedan 1998 när han besegrade Lennart Johansson i presidentvalet. Dessförinnan hade schweizaren arbetat som generalsekreterare för FIFA sedan 1981. Under fredagen blev han omvald för en femte mandatperiod när han vann omröstningen mot Prins Ali bin Al-Hussein, 39, från Jordanien. Men under tisdagens extrainsatta FIFA-presskonferens i Zürich meddelade Blatter att han bestämt sig för att avgå som president.

”Känner inte att jag har mandat från hela fotbollsvärlden”

– Jag bryr mig om FIFA mer än något annat och jag vill bara göra det som är bäst för FIFA och fotbollen. Jag kände mig tvungen att ställa upp för omval, eftersom jag trodde att det var det bästa för organisationen, sade Blatter på presskonferensen.

– Medan jag har ett mandat från medlemmarna av FIFA, känner jag inte att jag har ett mandat från hela fotbollsvärlden – supportrarna, spelarna, klubbarna, människorna som lever, andas och älskar fotboll lika mycket som vi gör på FIFA. Därför har jag bestämt mig för att lägga ner mitt mandat vid en extrainsatt valkongress. Jag kommer fortsätta sköta mina uppgifter som FIFA-president fram till det valet, fortsatte 79-åringen.

Nästa FIFA-kongress äger rum först den 13 maj 2016 i Mexico City. Men Blatter meddelade på presskonferensen att han kommer be styrelsen att organisera en extra kongress för att rösta fram sin efterträdare så snabbt som möjligt. Det lär dock dröja några månader innan den kongressen hålls, så fram tills dess fortsätter Sepp Blatter med sitt arbete som FIFA-president.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply