Pogba nobbar City – vill till Barca

PAUL POGBA UPPGES HA NOBBAT MANCHESTER CITY – FÖR FC BARCELONA

Juventus-stjärnan ser allt mer ut att lämna Italien – och enligt brittisk media har budet från Manchester City nobbats. Att Barcelona blir fransmannens nästa klubbadress, verkar å andra sidan vara allt mer sannolikt.

På lördag ställs Juventus mot Barcelona i Champions League-finalen i Berlin. Juventus franske mittfältsstjärna, Paul Pogba, har varit i hetluften under hela hösten och vintern, då mycket talar för att en flytt från Serie A och Italien blir ett faktum – och på lördagen kan det vara hans framtida lag som står som motstånd.

Stannar ytterligare en säsong

Brittisk press skriver nämligen att Manchester Citys anbud har blivit nobbat. 22-åringen har inga planer på att flytta tillbaka till Manchester, där City har varit ledande i dragkampen om mittfältaren, utan fransmannen vill helst av allt ha en övergång till Katalonien och FC Barcelona. Barca, som har värvningsförbud ända till juni 2016, kan få Pogba att stanna hos den gamla damen i ytterligare en säsong, för att sedan få honom att tacka för sig och skriva på för de regerande spanska mästarna.

Manchester City var, enligt Daily Star, villiga att göra Pogba till en av världens bäst betalda mittfältare, med ett kontrakt värt 60 miljoner euro – något som dock Juve-stjärnan inte uppges vara intresserad av. Barcelona har länge varit hans ”drömklubb” och katalanerna har även dem visat stort intresse för fransmannen, då man framför allt vill hitta en långvarig ersättare till Xavi.

”Attraktionen till Barca är uppenbar”

— Om han vill lämna Juventus i sommar, kommer han inte att spela i Barcelona. Han har dock sagt till sina närmaste vänner att Barca är förstavalet. Attraktionen är uppenbar, sade en källa till spanska Starsport.

FCB åkte i april på en 14 månader-lång transferban, efter att ha brutit mot FIFA:s regler gällande övergångar för spelare under 18 år. Därmed kommer de inte att kunna värva under kommande sommar, och inte heller under januarifönstret 2016.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply