Officiellt: Benjamin Fadi till MFF

Benjamin Fadi representerar Heart of Lions som spelar i Ghanas högstaliga. Han är endast 17 år men har redan tillhört deras A-trupp i två år och har även gjort sex mål för Ghanas U20-landslag. Men kontraktet som Fadi och MFF kommit överens om börjar på hans 18 års dag, den 16 mars.

Kontraktet kommer att tecknas den 16 mars då Benjamin fyller 18 år, men redan nu är alltså MFF överens med klubben och spelaren om en övergång.

– Det känns bra att vi kan knyta en sådan talang till oss över så pass lång tid, säger MFFs sportchef Per Ågren. Med tanke på hans unga ålder känns det som att det finns mycket potential kvar att utveckla.

MFF bjöd in Benjamin Fadi till två veckors provspel i höstas efter att ha scoutat honom på plats i Ghana.

– Det vi fick se var en bra spelare, säger MFFs tränare Rikard Norling. Så bra att trots vi själva har väldigt många unga duktiga spelare, så ville vi knyta honom till oss.

Fadi kommer inte att kunna representera MFF i tävlingsmatcher förrän tidigast den 16 mars.

– Han har alla attribut som krävs för att bli en riktigt bra Allsvensk spelare, berättar Norling, men precis som med Petter Thelin och Petar Petrovic kommer han få den tid han behöver. När spelarna är så unga måste de hanteras varsamt. Samtidigt tror jag att han mycket väl kan spela redan 2013.

Övergångssumman uppges ligga på runt 4,4 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply