Officiellt: Atlético Madrid förlänger med försvarstalangen

Lucas Hernández förlänger med två år

Efter att ha flyttats upp till a-lagstruppen inför denna säsong har Lucás Hernández förlängt sitt kontrakt med Atlético Madrid till sommaren 2019.

Efter att ha förlängt med 21-årige Saúl Ñíguez i slutet av förra säsongen har Atlético Madrid nu förlängt med en annan talang, Lucas Hernández. Fransmannen skriver på ett kontrakt som sträcker sig till och med 30 juni 2019. Det tidigare kontraktet gick ut 2017 men klubben och lagets tränare Diego Pablo Simeone tror väldigt mycket på spelaren vilket gör att man har valt att förlänga med försvararen.

Tidigare under sommaren har det pratats om att spelaren vill gå på lån då han vill få speltid för att utvecklas. Simeone var då noga med att han räknade med spelaren till säsongen 2015/2016 vilket gjorde att han var tvungen att stanna. Efter förlängningen har ryktena dock börjat spridas igen om att 19-åringen ska lånas ut och Diario Marca skriver nu att Rayo Vallecano ska vara väldigt intresserade av att ha spelaren i sin trupp den kommande säsongen.

Har en plats i Atlético

I Atlético Madrid har spelaren enligt Diego Pablo Simeone en viktig roll. Trots att Lucas endast är 19 år kommer han att vara uppbackning på både mittbacksplatsen och vänsterbacksplatsen där han vikarierat flera gånger under den gångna säsongen.

Lucas Hernández gjorde debut i Atléticos a-lag i december 2014 när man slog Athletic Club med 1-4 på San Mamés.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply