Officiellt: Amin Affane klar för AIK

AIK bekräftar värvningen

Denni Avdic blev under gårdagen klar för spel i AIK och idag presenterar man ännu ett nyförvärv. Den förre Chelsea-talangen Amin Affane som de senaste dagarna ryktats glatt till AIK har nu skrivit ett kontrakt med Stockholmsklubben och lämnar därmed tyska Arminia Bielefeld.

Under gårdagen bekräftade Amin Affenes agent, Hasan Cetinkaya, att en flytt till AIK låg nära tillhands och att han var ”så gott som klar för AIK”. Idag presenterades den förre Chelsea-talangen på AIK:s hemsida.

– Amin är en spelare med mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Han kan spela på många offensiva positioner och har en historik av att leverera många poäng med sin vänsterfot. Amin kommer att tillföra poäng, teknisk elegans och en enorm passion för fotboll vilket är egenskaper som direkt bidrar till lagbygget från dag ett, säger en nöjd Björn Wesström till AIK:s hemsida.

Affane lämnade Sverige redan som 16-åring 2010 för att testa lyckan i Chelsea.  I den engelska storklubben blev det svårt att ta en plats och 2013 flyttade han till holländska Roda JC på lån. Efter låneperiodens slut valde Affane att lämna Chelsea och hans nya klubbadress blev då tyska Energie Cottbus. Därefter har det blivit spel i både Wolfsburgs B-lag och nu senast Arminia Bielefeld som huserar i den tyska andradivisionen. Affane är nu glad över att ha skrivit på ett kontrakt med AIK.

– Jag är väldigt glad över att vara här och känner direkt att klubben kommer att passa mig. Jag är väldigt taggad och ser fram emot att representera AIK och att spela inför supportrarna, säger han till klubbens hemsida.

Affane har skrivit på ett treårskontrakt med AIK och kommer att få nummer 19 tryckt på sin matchtröja.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply