bet365

Så ska Zinedine Zidanes Real Madrid se ut

Zinedine Zidane vill värva två favoriter

På måndagskvällen stod det klart att Rafael Benítez får sparken från Real Madrid och spanjoren ersätts av Zinedine Zidane, som under den senaste tiden tränat B-laget Real Madrid Castilla.

Rafael Benítez vara i Real Madrid fick ett slut efter 215 dagar. Spanjoren hade endast 68 i vinstprocent vilket gjorde att klubbens president Florentino Pérez valde att sparka den gamle Liverpool-tränaren. Istället har klubben valt att satsa på Zinedine Zidane som tränare och på tisdagsmorgonen höll fransmannen sin första träning på Valdebebas inför drygt sex tusen fans.

Zinedine Zidane kommer skriva på ett treårskontrakt med den spanska huvudstadsklubben och redan nu börjas det spekulera i vilka värvningar som den gamle Madrid-legendaren vill hämta in. Det är ingen hemlighet att 43-åringen gillar fransktalande spelare, sen tidigare har Zidane varit med och värva Raphaël Varane till klubben och stått upp för Karim Benzema då anfallaren haft formsvackor eller varit inblandad i andra kontroverser.

Nu skriver Diario AS att Zidane har bestämt sig för ett namn han vill sikta på att värva inför säsongen 2016-2017, Eden Hazard. Redan i april 2010 erkände Zidane att han gillade spelaren väldigt mycket och tränaren ska inte ha flyttat blickarna från Chelsea-spelaren som har kontrakt med London-klubben till 30 juni 2020. Så sent som i november månad gav Real Madrid-tränaren ännu en komplimang till Hazard som hunnit bli 24 år.

– Min favoritspelare efter Lionel Messi och Cristiano Ronaldo är Eden Hazard. Han är en spektakulär spelare som jag älskar att titta på. Om jag ser honom spela i Real Madrid? Jag kan bara säga att jag gillar honom väldigt mycket, sa Zidane när han blev intervjuad av Sky Sport.

Förutom Hazard ska Zinedine Zidane även vilja hämta tillbaka Álvaro Morata som i början av december förlängde sitt kontrakt med Turin-klubben. Ett köp av spanjoren kommer kosta 30 miljoner euro, då man har en återköpsklausul på spelaren.

 

Kommer spela 4-2-3-1

Rapporter menar att Zinedine Zidane kommer att spela med en uppställning som skrivs till 4-2-3-1. Till nästa säsong ska Varane tillsammans med Sergio Ramos vara lagets ordinarie mittbackar, vilket öppnar dörren för Pepe att lämna klubben. Skulle Eden Hazard till klubben är det även en stor chans Gareth Bale gör sin sista säsong i klubben som han kom till sommaren 2013.

Övertygade inte i Real Madrid Castilla

Totalt blev det 57 matcher för Zinedine Zidane på tränarbänken för Real Madrid Castilla. Med fransmannen vid rodret vann man 46,4 procent av sina matcher (Benítez hade 68 procent i A-laget) med 88 gjorda mål och 58 insläppa.

Med 19 spelade matcher denna säsong ligger laget på andra plats i Segunda División B (spanska tredjedivisionen) och har inte förlorat sen 7 november, dock har man spelat oavgjort i fem av sina sex senaste matcher.

 

Läs mer om Real Madrid

Lista: Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning

Isco aktuell för Manchester City, Chelsea och Juventus?

Real Madrid löner & lönelista 2015/2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply