Officiellt: Albin Ekdal till Hamburger SV

Svensken byter Serie A mot Bundesliga

Nu står det klart, Albin Ekdal lämnar Cagliari för spel i Bundesliga-klubben Hamburger SV där han blir lagets bäst betalde spelare.

Det har varit på gång ett tag men under lördagsförmiddagen offentliggjordes Albin Ekdals övergång till Hamburger SV. Svensken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 30 juni 2019.

– Jag är väldigt glad att det är klart. Jag ser fram emot att börja träna med mina nya lagkamrater och prova på att spela i Bundesliga. Jag är stolt över att få chansen i en av Tysklands största klubbar och jag ser fram emot att sätta igång för att hitta formen så snabbt som möjligt., säger svensken enligt klubbens hemsida.

En av anledningarna till att Ekdal valde spel i Tyskland är förbindelserna med Sverige då det tidigare inte varit lika lätt att flyga från mittfältarens tidigare bostadsorter.

Hamburg är inte så långt från Stockholm, och det går direktflyg. Allt kommer att vara enklare här i Tyskland än i Italien. Här kommer jag kunna att träffa min familj oftare” säger svensken till HSV:s officiella hemsida.

Ansluter direkt till klubbens träningsläger

Samma dag som affären blir klar kommer han att ansluta till lagets träningläger men kommer dock inte att vara med i dagens match mot Arminia Bielefeld.

Stort intresse för Ekdal

Efter långa förhandlingar har svenskens övergång nu offentliggjorts och spelarens agent Martin Klette berättar att det var en stor skara klubbar som var intresserade av spelarens tjänster.

– Det känns väldigt bra att allting är på plats efter långa förhandligar båda med HSV och mellan klubbarna. Ekdal blir enligt uppgift HSV:s bäst betalde spelare och det är otroligt roligt att få vara med om detta, säger agenten som tidigare avslöjat att 16 klubbar var intresserade av att värva spelaren.

Enligt uppgifter i tysk media kommer Hamburger att betala ungefär 42 miljoner kronor för svensken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply