Oavgjort på Madejski Stadium

Reading FC jagade säsongens första seger hemma på Madejski Stadium på lördagseftermiddagen. Samtidigt kom Newcastle United till sydöstra England med ett dystert facit, då man på de nio senaste bortamatcherna, inte hade plockat någon trepoängare. Inget av lagen skulle bryta sina dystra trender i den sjätte Premier League-omgången, då matchen slutade oavgjort – 2-2.

Den första halvleken var en böljande sådan. Hemmalaget var det aningen hetare laget, med bland annat Pavel Pogrebnyak i spetsen. Hans nick efter 30 minuters spel, räddades fenomenalt av Newcastle-målvakten Steve Harper, som gjorde en fantastisk insats i Magpies mål denna lördag. Den första halvleken var en relativt tam tillställning och slutade mållöst. Detta var något som skulle ändras markant i den andra, där publiken skulle få se tre mål inom loppet av fyra minuter.

De blåvit-klädda Royalisterna öppnade målskyttet genom Jimmy Kebe i den 58:e minuter. Bara sekunder senare, höll sig fjolårets sensation, Demba Ba, framme och rakade in kvitteringen för gästerna. Strax därefter tog hemmalaget återigen ledningen, när Noel Hunt helt omarkerad nickade in 2-1 bakom Steve Harper.

Reading såg ut att kontrollera sin 2-1-ledning och var på god väg mot sin första seger för säsongen. Men i den 83:e matchminuten, klev senegalesen Demba Ba återigen fram och nickade in kvitteringen. Reprisbilderna visar dock en misstänkt hands från 27-åringens sida, men Andre Marriner och hans domarteam godkände målet.

Slutforceringen på Madejski Stadium skulle bli en ytterst dramatisk sådan. Reading jagade ett ledningsmål och sin första seger för säsongen och var flera gånger nära att få utdelning. Inbytte Jason Roberts fick sammanlagt tre fina lägen, med Steve Harper storspelade i Newcastles mål. På övertid, hade dessutom samme Roberts ett klockrent skott i målramen.

Men några fler mål fick inte publiken se i den sjätte Premier League-omgången på Madejski Stadium. Reading får vänta på sin första seger för säsongen 2012/13, samtidigt som Newcastle får vänta på sin första bortaseger på tio omångar. Reading blir kvar på nästjumboplatsen, medan Alan Pardews manskap innehar plats nummer nio efter sex spelade omgångar.