Oavgjort i Fürth

Nykomlingen och ligajumbon Greuther Fürth har det fortsatt tufft i sitt premiärår i tyska Bundesliga. En seger på nio omgångar och inte heller i kvällens drabbning lyckades man plocka en ny trepoängare, när Werder Bremen kom på besök.

Men hemmalaget skulle ta ledningen i matchen redan i den åttonde minuten. Efter en vacker passning från Edgar Prib ner till Zóltan Stieber, kunde den sistnämnde läckert hitta fram till Edu i den bortre delen av straffområdet, som satte 1-0 bakom en överspelad Sebastian Mielitz i Bremen-målet.

De för kvällen mörkklädda gästerna jagade kvitterng och fick till sist utdelning i slutminuten av den första halvleken. Efter ett fint samspel mellan Zlatko Junuzovic och Marko Arnautovic, kunde till slut den sistnämnde trycka in kvitteringen från en snäv vinkel.

Den andra halvleken var en jämn tillställning där bortalaget var det hetare att ta ledningen. Max Grün räddade dock Greuther Fürth, som så många gånger den här säsongen och ligajumbon kunde plocka sin sjätte poäng för säsongen. Kvar på sistaplatsen är man fortfarande, men delar nu poäng med FC Augsburg som föll hemma mot Hamburg på fredagen med 0-2. Werder Bremen hade chans att gå upp på sjätteplatsen, men lägger sig istället på plats nio.