Zlatan räddade på nytt PSG

Franska Paris Saint-Germain vann tidigare i veckan den ack så viktiga bortamatchen i Champions League mot Dinamo Zagreb, men var tillbaka i den kalla verkligheten idag i Ligue 1. Det var minusgrader och bortamatch mot Nancy som väntade den storsatsande klubben, som förra säsongen förlorade det motsvarande mötet med 2-1.

Men den här gången skulle det bli annorlunda, även om det var Nancy som var framme och hotade först i matchens inledning med ett vasst stolpskott. Den första halvleken var annars uddlös och varken Paris Saint-Germain eller Nancy lyckades få till något lendingsmål. Närmast var dock gästerna, när Zlatan Ibrahimovic frisparksretur flög rakt ut till en fri Granero, som dock inte lyckades överlista målvakten som snyggt stoppade skottet.

I den andra halvleken såg det ut som att det skulle bli svrt för något av lagen att få till ett lendingsmål, men med kvarten kvar av matchen kom målet. Och det var gästernas Zlatan Ibrahimovic som stod för det viktiga målet. I sin tionde match gjorde svensken sitt tionde mål, när han efter många om och men fick till ett avslut som, via målvaktens händer gick stolpe in.

Nancy försökte lyfta upp sen efter en kvittering och hade dessutom ett par farligheter, precis som PSG, men matchen slutade 1-0 till gästerna från Paris.