Nyförvärvens fyrverkeri på Old Trafford

Nederlagstippade Wigan kom på besök till Old Trafford, där allt annat än hemmavinst skulle vara en stor överraskning. Men Wigan stod upp bra i den första halvleken och ett Manchester United, som visserligen fick en straff tidigt när Danny Welbeck drogs ner, lyckades inte ta ledningen i den första halvleken. För Wigans Ali Al-Habsi tog straffen från Javier Hernandez, som får ses som ett av de sämre försöken den här säsongen, och Wigan klarade mållöst halvleken ut.

Men vad spelade det för roll, när Manchester United lyfte sig på tio och tog ledningen i den andra halvleken. Paul Scholes fångade upp bollen efter endast fem minuter spelats av den andra halvleken, och skickade in bollen bakom den chanslösa Wigan-målvakten. Scholes blev därmed målskytt i sin 700:e match i United-tröjan, och det skulle bli fler som fick jubilera idag.

Men först var det en revanschsugen Javier Hernandez som skulle näta, när  ”Chicharito” spelades snyggt fram av Ryan Giggs till sitt mål. Ryan Giggs jubilerade även han den här dagen, när han genomförde sin 600:e ligamatch för Manchester United.

Och fler skulle få fira den här dagen som målskyttar, när det var dags för nyförvärven att ta plats. Vänsterbacken Alex Buttner skickade in 3-0 för Manchester United, innan den blott 18-årige spelade Nick Powell fick stänga butiken helt med sitt 4-0-mål. Manchester United spelade sen ut matchen utan större problem och vann med klara 4-0 på Old Trafford.