bet365

Ny blogg – en coachblogg!

2013-07-25

Yes, då är vi äntligen igång med en ny blogg här på Silly Season! Det blir ingen vanlig blogg om övergångar, storligor och matcher, utan denna gång är det en tränarblogg. Jag kommer skriva mina tankar, idéer, träningstips och synpunkter – allt från en tränares perspektiv.

 

Mitt namn är Christoffer, är 28 år, och bor just nu i Örebro. För ett halvår sedan flyttade jag till Örebro för att träna Karlslunds IF HFK U15. Innan dess tränade jag Karle IF (Linköping) i division 4 och även tränat andra pojklag och flicklag i Östergötland.

 

Jag har spansk fotboll som min stora förebild när det gäller själva spelet. Jag vill att mitt lag ska äga bollen, spela efter backen och anfalla med mycket folk.

 

Varför? Dels älskar jag att se den fotbollen men framförallt då jag anser att detta är det mest utvecklade hos unga spelare. Äger vi bollen kommer varje spelare får maximalt antal touch på bollen, få ta fler beslut under en match och därmed få mer ut av matcherna. Utbildning före resultat!

 

Siffror i uppställning är egentligen rätt ointressant men för att förenkla det hela spelar jag antingen med 4-3-3 eller 3-4-1-2. Under Gothia Cup spelade vi med trebackslinje hela turneringen och det gick bra. Vi hade lite problem i gruppspelet men vi gick till B-slutspel och i B-slutspelet där det var nästan 90 lag med gick vi segrande ur. Detta visar att vi är på rätt väg!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply