Norwich tog välförtjänt vinst hemma mot Stoke

På Carrow Road spelades matchen mellan Norwich City och Stoke City, två lag som inför matchen återfinns precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det blev en målsnål tillställning där hemmalaget tog hem alla poäng.

Det blir precis som väntat en match utan någon riktig kvalité på den planens sista tredjedel. Den första halvleken innehåller flertalet felpassningar och få målchanser. Norwich ser mer farliga ut i sina omställnigar men det är tydligt att såväl Norwich som Stoke inte har något fungerande anfalsspel denna lördagen. Som en följd av ett ej fungerande anfallsspel ser första halvlek ut att sluta mållös. Men på en snabb Norwich-omställning längs högerkanten drar Stokeförsvararen Wilkinson på sig en frispark strax utanför eget straffområde. En frispark som Robert Snoddgrass tar hand om och som Bradley Johnson möter utmärkt och nicken seglar in bortre krysset bakom Begovic. 1-0 Norwich i den 44:e matchminuten. Andrew Johnson första mål på över ett år. Stoke har så långt in i matchen inte ett enda skott på mål och har en dålig dag på planen.

I andra halvlek ser matchbilden något annorlunda ut. Fler målchanser och som en följd av Norwich 1-0-ledning börjar Norwich sjunka djupare, något som tillåter Stoke att få in fler bollar i boxen. Stoke’s första skott på mål kommer i den 52:a matchminuten när Crouch nicker ner en hög boll till Walters. Men Ruddy parerar. Matchens mest förvånande händelse är när Stoke har ett inkast långt in på offensiv planhalva, men väljer att kasta kort istället för det så typiska långa inkastet. I ett försök att nå en kvittering byts Kenwyne Jones in till förmån för Jonathan Walters. Detta i den 69:e minuten i ett läge där Stoke precis har börjat ta tag i taktpinnen ordentligt. Jones får tidigt två fina lägen inne i boxen men missar måda. Stokes första hörna kommer i den 76:e matchminuten och det visar hur svårt Stoke hade att få igång anfallsspelet.

Det blir inte fler mål i matchen och Norwich vinner med 1-0. Stoke spelade konsekvent den långa bollen mot Crouch men det resulterade sällan i några farliga lägen. I slutändan en välförtjänt vinst för Norwich och man är nu obesegrade i fyra raka matcher.