Hernandez sköt serieledningen från Chelsea

Det var ett någorlunda skadedrabbat Chelsea som kom till Liberty Stadium som serieledare, där formstarka Juan Mata saknades bland annat för gästernas del. Swansea som stod för dagens motstånd började matchen inspirerat, men den första halvleken var någorlunda medioker och det var två avvaktande lag innan halvtidsvilan.

Men i den andra halvleken vaknade tillställningen till på Liberty Stadium, när Chelsea tog ledningen efter 61 minuters spel. Ett hörna från höger nickskarvades vidare mot mål av Cahill, där Victor Moses nickade in bollen påpassligt in till nätmaskorna.

Efter det vaknade hemmalaget Swansea till, samtidigt som ett ruskigt regnfall kom in över stadion. Trots hemmalagets chanserr såg det ändå ut som tidigare under matchen, där lagen hade mycket boll men inte lyckades skapa nämnvärt farliga möjoligheter.

Men i den 88e matchminuten frälstes publiken av Swanseas nyförvärv till den här säsongen, Pablo Hernández som på egen hand kvitterade i matchen. Från vänster skärde den tidigare Valencia-spelaren in centralt och tog ett avslut, där Petr Cech slängde sig men inte hann få fram händerna på bollen och fick se sig besegrad.

Swansea gick sedan för ett vinstmål och fick några små möjligheter, men Chelsea lyckades försvara sig och matchen slutade 1-1 på Liberty Stadum. Chelsea har nog en del att tänka på nu efter poängtappet, som gör att Manchester United klättrar förbi London-klubben i tabellen samt där Champions League-spel väntar för klubben nästa vecka.