Norrköping förstörde avskedsfest i Kalmar

Onsdagskvällen bjöd på säsongens sista match på Guldfågeln Arena, när hemmalaget Kalmar FF tog sig an IFK Norrköping. Inför matchen skulle också målvaktsveteranen, Petter Wastå, tackas av, när han efter 18 år i Kalmar-dressen nu lägger skorna på hyllan för gott. IFK Norrköping skulle bryta den 31 år långa trend, där man inte hade besegrat Kalmar på bortaplan i en seriematch, förrän i kväll då man vann med siffrorna 0-2.

IFK Norrköping tog ett fast grepp om matchen i inledningen och var det hetare laget framåt. Etrit Berisha testade tidigt och stod för ett par stabila ingripanden i inledningen av matchen. Hemmalaget jobbade sig sakta in i matchen och med Abiola Dauda i spetsen skapade man en del farliga lägen mot IFK-försvaret och David Nilsson.

Det var gästerna som också skulle öppna målskyttet i den första halvleken. Frempongs långskott kunde inte Etrit Berisha klistra, utan släppte istället en retur som hamnade vid Kiese Thelins fötter, som dunkade in 1-0 i den 38:e matchminuten.

Kalmar FF kom ut som ett nytt lag i den andra och tog mer eller mindre över matchen helt. IFK var det klart bättre laget i den första, men nu var det Kalmar som började leta sig framåt och skapa målfarligheter, medan gästerna spelade försiktigt och satte sällan den press som man visade upp i den första halvleken.

Hemmalaget ville mer och genom Rasmus Sjöstedt var man så när på att kvittera tillställningen i den 65:e minuten. Nilsson lyckades dock tippa bollen till en hörna.

Med cirka kvarten kvar att spela, kom istället gästernas utökningmål. Falk-Olander hittade nät efter en hörna och gästerna var nu på väg mot en trepoängare på Guldfågeln Arena. Sett till matchbilden i den andra halvleken, kom målet som en kalldusch för hemmalaget, då man dominerat tillställningen totalt.

Den blygsamma publiksiffran på cirka 4000 på ett iskallt Guldfågeln Arena ikväll, tackade av Petter Wastå och sitt Kalmar i årets sista hemmamatch. IFK Norrköping plockade säsongens 14:e seger, men blir kvar på sjätteplatsen. Kalmar ramlar ner till plats åtta på samma poäng som Djurgården, när det endast återstår en match i 2012 års Allsvenska.