Rajalaksos sena kvittering sätter Syrianska i knipa

Syrianska reste till Stockholm Stadion för att, enligt tränaren Özcan Melkemichel, först och främst jaga tre poäng och seger. Men det var utan tvekan DIF som öppnade matchen starkast, några klara målchanser skapades däremot inte.

Bägge lagen visade upp en tydlig spelidé. Hemmalaget ville sätta tidiga bollar bakom motståndarnas backlinje och gästerna pressade högt och ville vinna bollinnehavet tidigt.

I den 16:e minuten fick Syrianskas keeper Dwayne Miller en hård smäll mot ansiktet efter att Erton Fejzullahu olyckligt kommit in med knät först i närkampen och de flesta trodde att ett byte skulle göras, men Miller klarade sig med bandage runt skallen. Minuten senare fick Djurgårdens Emil Bergström utgå med andningssvårigheter och Daniel Jarl fick ta hans plats i mittlåset bredvid Joona Toivio.

Syrianska åt sig in i matchen och spelet utjämnades och det var också gästerna som gjorde det första målet. De två före detta DIF-spelarna Johan Arneng och Sharbel Touma var männen bakom 0-1. Arneng assisterade fram Touma som löpte sig förbi motståndarförsvararna och tryckte in bollen bakom en chanslös Kenneth Höie.

Den andra halvleken var överlag i stor Djurgårdsfavör. Tio minuter in i halvleken var Daniel Jarl centimeter ifrån att kvittera matchen med en styrning på hörna. Bollen rullade dock retfullt utanför vid fel sida av stolpen.

Daniel Sjölund blev inbytt i den 59:e minuten och bytet höll på att ge resultat direkt. Elia kom alltför hårt in i en närkamp med Sjölund som ramlade och Lerjéus tvekade inte och pekade direkt på straffpunkten. Från elva meter fick lagets interna skyttekung Erton Fejzullahu chansen, men inget mål blev det den här gången. Miller slängde sig åt vänster och fick fingertopparna på en, ändå helt okej, slagen straff.

Med en kvart kvar av matchen slutforcerade Djurgården såsom det endast vore tillägg kvar. Syrianska såg ändå ut att klara av den hårda pressen, men i den sista sparken fick Sebastian Rajalakso in 1-1-målet efter att ha fått bollen framskarvad till sig av Fejzullahu.

Syrianska känner nu flåset i nacken av Sundsvall på kvalplatsen. Bottenstriden blir svettig ända in i sista omgången.