Neymar fick chansen att avgöra för landslaget och tog hem guldet

Inatt spelades Superclassico das Americas2012 i Buenos Aires.

Supermötet mellan Argentina och Brasilien var en höjdare med ett chockerande tempo.
Inget av dessa landslag hade vunnit sin senaste landskamp, Brasilien spelade oavgjort (1-1) i sin 1000:e landskamp mot Colombia, i New Jersey förra veckan och Argentina spelade också oavgjort (0-0) mot Saudi Arabien, som ligger på 123:e plats i FIFAs världsranking, med Messi, Higuain och Angel Di Maria på plan.

Båda landslagen ställde upp med lokala spelare varav fyra spelare från Argentinas trupp spelar i Brasilianska högsta ligan och Brasilien hade även fem spelare som gjorde sin debut för herrlandslaget, där Bernard fick hoppa in i andra halvlek och låg bakom Freds reduceringsmål i andra halvlek.

Det var en jämn match, Argentina hade väldigt fina anfall och kontringar men kom inte fram hela vägen till målet. Brasilien chockerade också med sina anfall men fick inte in bollen heller.
Matchens stora namn var stjärnan Neymar som lyckades göra en del men inget mål. Argentinas Barcos som för tillfället spelar i Palmeiras, som nästa år kommer spela i Serie B, hade några chanser under matchen men fick inte heller in bollen.

Det var sent in i andra halvlek i 81:a minuten då Argentina fick en feldömd straff efter att Scocco blev fälld utanför straffområdet, men det var inget domarna tog hänsyn till. Med 0-1 underläge var brassarna riktigt missnöjda och det var ingen mindre än Fluminenses stora målkung Fred, som kvitterade en minut efter Scoccos straffmål, i 82:a minuten efter ett inspel av Bernard till Thiago Neves som snabbt spelade fram Fred som fick in bollen i mål.
Strax efter kvitteringsmålet fick Argentina en briljant kontringsläge i 89:e minuten och utnyttjade det väl, Argentina tog ledningen med 2-1 och vann matchen.

Eftersom Brasilien vann på hemmaplan i september med 2-1 så stod det 1-1 i matcher och det skulle avgöras på straffar.
Det var hemmalaget Argentina som började med straffarna och det var ingen mindre än Martinez som tog första straffen och Diego Cavalieri som även gjorde sin debut för det brasilianska herrlandslaget, som målvakt räddade straffen. Näst på tur var det Thiago Neves som tog hand om Brasiliens första straff och fick en bra träff som tog brassarna till ledningen igen. Argentinas Walter Montillo som tog andra straffen missade och gjorde det enklare för brassarna.
Nummer 15 Jean fick in bollen för Brasilien och bortalaget tog straffledningen med 2-0.
Hemmalaget Argentina hade tre straffar kvar att ta som Dominguez, Scocco och målvakten Orión satte.
Trots miss för Brasiliens Carlinhos som tog hand om den tredje straffen kunde Fred sätta dit bollen riktigt snyggt, när han smög fram till bollen och det va ingen mindre än Neymar som klev fram för det stora avgörandet och placerade bollen kyligt i vänstra hörnet och lurade målvakten till högra stolpen och tog hem guldet till Brasilien.

Matchfakta:
Argentina startelva: Orión; Lisandro López, Sebá Domínguez e Desábato; Peruzzi, Cerro (Ahumada inbytt), Guiñazu, Montillo e Vangioni; Martínez e Barcos (Scocco inbytt).
Brasiliens startelva: Diego Cavalieri; Lucas Marques (Bernard inbytt), Réver, Durval e Fábio Santos (Carlinhos inbytt); Ralf, Paulinho, Arouca, Thiago Neves; Neymar e Fred.
Gula kort: Cartões amarelos: Guiñazu (ARG); Réver, Fred (BRA)