Newcastle ute ur Europa League

Benfica i Portugal är aldrig lätt att möta. Det fick Newcastle uppleva när man förlorade med 1-3 i det första mötet av kvartsfinalen i Europa League. Returen hemma på St James Park handlade om en sak, en 2-0-seger eller mer för att avancera. Nära vara man, men det räckte inte ändan in i mållinjen.

Första halvlek slutade mållös vilket Newcastle ska vara glada över. Benfica hade den bättre halvleken då man låg på rätt ställe med disciplinerat försvarsspel samtidigt som man såg giftiga ut när man gick framåt. Trots det skulle man inte göra första målet, men det målet dröjde.

Matic slarvade med bollen på egen planhalva vilket resulterade i att Ben Arfa kunde stjäla bollen, spela den till Ameobi som slog ett inlägg till Cissé. Förstås gjorde senegalesen inget misstag när han nickade in 1-0. Jubel och vrål på St James Park när deras Toon Army endast behövde ett mål till för att avancera.

De närmsta minutrarna efter målet pressade Newcastle på utan vidare resultat. Artur tog hand om det som kom mot honom och domaren blåste inte straff när Ameobi gick ned. Istället skulle Benfica komma fram och kontra sönder ett tröttkört Newcastle de sista fem minutrarna. Salvio avslutade Newcastles drömmar när han slog in Gaitans inlägg för att avsluta mötet.

Benfica avancerade därför i det svåra bortamötet och nu väntar lottningen imorgon klockan 13:00.