Neilton “nya Neymar” gör sitt första mål för Santos

Det är en tuff period för Santos just nu efter Neymars övergång till Barcelona och Muricy Ramalhos avsked.

Santos förlorade på bortaplan mot Cricíuma med 1-3 och det var ingen mindre än Neilton, född 1994, som reducerade precis innan matchens slutsignal. Neiltons mål assisterades av Gabriel Barbosa, född år 1996, som gjorde sitt inhopp under andra halvlek.

Neilton har alltid haft Neymar som idol och har spelat i Santos sedan han fyllde 15 år. Claudinei Oliveira som tränar U-20 laget numera, har fått uppgiften att styra A-laget efter att Muricy Ramalho blev sparkad för drygt en vecka sen. Oliveira har tränat och följt Neilton sedan u-15 laget och har därför gett honom det stora förtroendet att starta.

Trots den jobbiga perioden för Santos lyfts många unga talanger upp till A-laget, truppen består just nu av en del spelade födda år: 1996, 1994 och 1993.

Det var under Copa São Paulo i början av året som Neilton slog till i U-20 laget (juniorerna), när han gjorde hattrick i finalen mot Palmeiras. Idolen Neymar fanns på plats och berömde Neilton efter matchen: “Han är en kille med mycket potential och har allt som krävs för att lyckas. Det var en grym match och Neiltons insats var enastående.“

Copa São Paulo är den största juniorturneringen i Brasilien där många spelare slagit igenom som Neymar och Lucas Moura. Kort därefter blev Neilton och fem andra spelare uppflyttade till A-laget.

Anledningen till att han fick nummer 11 och blir Neymars ersättare, beror på den similära spelstilen. Bortsett från utseendet och namnet som liknar idolens namn.
Chelsea erbjöd 5 miljoner euro för Neilton efter Copa São Paulo och Manchester United var även med i kampen om den unga talangen. Dock var det ingen intressant summa för Santos och kort därefter åkte Neilton med sin agent till Barcelona för att följa A-lagets träningar under en vecka.

Spelarens utköpsklausul ligger på ca 15 miljoner euro.

Se Neiltons första A-lags mål här:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply