”Ingen anledning att ställa in el Cláisco”

bet365

Men extra säkerhetsåtgärder vidtas

På lördag spelar Real Madrid mot Barcelona i säsongens första el Cláisco. Men att matchen ska ställas in är inte tänkbart just nu.

Fyra dagar efter terrordådet i Paris är Europa fortfarande skakat. Många har påverkats och även fotbollsmatcher har tvingats att ställas in. Spaniens match mot Belgien var en, Tyskland mot Nederländerna var en annan.

”Inget konkret hot”

Flera stora arenor har fått hot om bombattentat mot sig, men inför el Clásico:t verkar läget vara under kontroll.

– Det finns självklart en större hotbild sett över hela Europa just nu. Men inför lördagens match har vi inte fått några konkreta hot, säger den spanska statssekreteraren Miguel Carnedal.

Extra säkerhet

Men trots det medger Miguel Carnedal att det kommer finnas ett extra säkerhetspådrag för att kunna garantera säkerheten.

– Även om det inte finns konkreta hot kan vi aldrig ta något för givet. Med tanke på omständigheterna kommer vi, för säkerhetsskull, att ha extra bevakning under matchen, säger han.

Den extra bevakningen kommer bland annat att vara bombhundar och poliser som inför, under och efter matchen har i extrauppdrag att göra sig uppmärksamma på eventuella sprängladdningar.

Matchen kommer spelas på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid på lördag klockan 18:15. Som tidigare bekant kommer inte Barcelonas superstjärna Lionel Messi finnas med på grund av skada. Däremot har både Neymar och Suárez hittat målformen då Neymar ligger etta och Suárez tvåa i den spanska ligans målprotokoll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply