Napolis styrkebesked – sänkte Juventus

Roma gjorde sitt jobb och besegrade Sassoulo. Därmed satte man en del press på Napoli under dagens toppmöte. För att inte halka efter krävdes en vinst mot Juventus.

Napoli öppnade matchen riktigt bra. Högt bolltempo, med växlande kominationer tryckte ner Juve-laget lågt. Buffon fick stå för några riktigt heta räddningar för att hålla nere resultatet. Hemmalaget var mycket hetare i allt som skedde på planen. Därmed var det rättvist när laget till slut fick in ett mål. Insigne slog ett perfekt inlägg till Callejon, som bara stötte in bollen på volley. 1-0 och spelövertag för Napoli efter första halvleken.

I andra halvlek blev det lite jämnare. Juventus började jaga ett mål och arbetade sig uppåt allt mer. Det kändes som lagets anfall blev hetare och hetare, ju längre minuterna gled. När man till slut trodde att ett Juve-mål hängde i luften, så var det Napolis tur att kontra för att bevisa motsatsen. Ett snabbt anfall nådde till slut Mertens. Belgaren visade fina fötter och placerade snyggt in tvåan.

Juventus försökte hitta vägar, men det gick helt enkelt inte vägen idag. Vucinic var spelaren som försökte mest, men han blev inbytt för sent. Detta var Napolis match, och laget tog sista chansen för att hänga på Roma.