Napolis fiasko ett faktum på tjeckisk mark

Viktoria Plzen hade med sig ett drömresultat från mötet i Italien med Napoli där man vann med hela 3-0 vilket var ett chockande resultat. Inte mycket talade därför för att Napoli skulle ta sig vidare i Europa League. Särskilt inte när Napolitränaren Walter Mazzari valde att bänka störstjärnan Edinson Cavani som ledde turneringens skytteliga på sju mål inför matchen.

Det blev en jämn och tät match med tre varningar i första halvlek men mållöst. Därmed såg tiden ut att rinna iväg för italienarna som var tvungna att slå till med ett mirakel för att kunna gå vidare. I halvtid bytte Napoli in Cavani, men det skulle visa sig vara förjäves.

Jan Kovarik gav tjeckerna ledningen efter 51 minuter och om det inte var avgjort redan så var det defenitivt avgjort nu och Napolis fiasko var ett faktum. Men det var inte slut där och matchen var fortsatt jämn och tät med mycket målchanser. Efter 74 minuter såg Plzen till att sänka Napoli ännu mer, Stanislav Teci sköt 2-0 för hemmalaget och det var egentligen inget snack om att Viktoria Plzen var värda det här avancemanget efter den fina insats man gjort över två matcher även om Napoli hade övertaget på Stadio San Paulo.

Det var tjeckernas smarta spel och lilla extra flyt som gjorde att man vann dubbelmötet med 5-0 över den nuvarande Serie A-tvåan.