Napoli krossade Pescara på San Paulo

Juventus tog en vitkig vinst mot Torino på lördagskvällen, vilket satte press på jagande Napoli på söndagsförmiddagen. Motstånden kom från gästande Pescara på Stadio San Paulo, men det skulle visa sig bli en mycket enkel resa för hemmalaget.

För det var ett piggt och taggat Napoli som kom ut till matchen, där man direkt inledde en hård press mot gästernas mål. Och det resulterade nästan direkt i ett ledningsmål, när Gökhan Inler sköt 1-0 till Napoli efter endast nio minuters spel. Efter att mittfältaren vänt bort sin försvarare skickade han iväg ett lurigt avslut som skruvade sig bort från målvakten och in i nätmaskorna.

Och Napoli ångade på, för med kvarten spelad stod det 2-0 på tavlan. Den här gången var det Marek Hamsik som var sist på bollen, efter att Lorenzo Insigne skickat in bollen och där Hamsik med en del flyt fått bollen och skjutit in bollen vid den bortre stolpen.

Men mycket överraskande till spelbilden kom Pescara tillbaka in i matchen, när islänningen Bjarnason nickade in en reducering endast tre minuter senare. Och Pescara var framme och hotade stundtals innan halvtidsvilan, där dock Napoli behöll ledningen halvleken ut.

I den andra halvleken var det inget snack om saken, där Edinson Cavani började hitta målet också. Efter att han tidigare i matchen missat ett par lägen, tog sig Edinson Cavani in i straffområdet och dribblade förbi försvararna innan den sista tvingades dra ner uruguayanen. Domaren dömde straff och visade dessutom ut Antonio Bocchetti. Straffen skcikade Cavani in säkert vid stolpen, även om målvakten gick rätt håll, och Pescara var i brygga.

Och uruguayanen var inte klar för dagen. För fem minuter senare small det igen bakom Pescaras målvakt Perin. Ett fint förhandsspel at Lorenzo Insigne och Marek Hamsik slutade med att den sistnämnda spelade in bollen från vänsterkanten och in till straffområdet där en helt ensam Cavani bara behövde placera in bollen.

Matchens första målskytt, Gökhan Inler avslutade målkavalkaden på San Paulo på söndagen, när han med ett hårt avslut skickade in bollen via stolpen och 5-1 var ett faktum. Edinson cavani hade dessutom ett avslut i stolpen i slutskedet av matchen, men saken var i hamn.

Napoli vann övertygande med 5-1 mot nykomlingen, där svenske Mervan Celik inte fanns med på planen.