Naldo räddade poäng åt Vargarna

TSG Hoffenheim var på väg mot en livsviktig seger borta mot VfL Wolfsburg på lördagskvällen, när man hade 1-2 på Volksvagen Arena med bara minuter kvar att spela. Men i den 86:e matchminuten klev hemmalagets Naldo fram och nickade in kvitteringen för hemmalaget, som sakta rör sig mot ett nytt kontrakt.

VfL Wolfsburg har haft stora problem under säsongen. Man har länge legat i de nedre regionerna av tabellen, men har på senare tid sakta tassa uppåt mot mittens rike. På lördagen var det dags igen, när man tog emot nästjumbon TSG Hoffenheim inför 24 221 åskådare.

Hemmapubliken skulle få jubla redan efter tretton minuters spel. Ricardo Rodriguez försök från den borte delen av straffområdet, hamnade hos Maximilian Arnold som stänkte till direkt och satte bollen, otagbart, i den borte gaveln. De vitklädda var hungriga och såg ut att bevara ledningen till pausvilan. Men när Sven Schipplock rivdes ner i straffområdet, kunde Sejad Salihovic sätta kvitteringen för bortalaget, från elvameterspunkten.

I den andra halvleken var det ett böljande spel åt bägge hållen, men det var bortalaget som var det aningen vassare. I matchminut 63 skulle också ledningsmålet falla in. Andreas Beck stegade majestätiskt upp några meter utanför straffområdet och satte elegant 2-1 med vänsterdojan.

Wolfsburg jagade nu en kvittering men vara tama i sina avslut. Hoffenheim stod emot relativt väl, men målvakten Casteels skulle få kapitulera med bara fem minuter kvar av ordinarie matchtid. Hörnan från vänster nådde Naldo som rusade in bollen med skallen och därmed rädda sitt Wolfsburg från en bitter förlust hemma mot nästjumbon.

Hoffenheim tog trots ”tappet”, en viktig poäng när man erövrade kvalplatsen ned till Zweite. Wolfsburg tar sakta steget mot ett säkrat kontrakt, när man lägger sig på en tolfeplats med 34 poäng.