N’Zogbia pricksköt Villa över strecket

Söndagens tidiga tillställning på Villa Park mellan hemmalaget Aston Villa och gästande West Ham United var på förhand en viktig sådan för båda parter. Villa behöver självklart alla poäng de kan få liksom West Ham som vill befästa sin position i mitten av tabellen.

Hemmalaget var hetast från start och så tidigt som efter två minuters spel skapade man den första halvlekens hetaste chans genom ett skott av Benteke och en jättemiss från anfallskollegan Andreas Weimann på den efterföljande returen. Den första halvleken slutade dock 0-0.

Aston Villa fortsatte att vara det offensivare laget i den andra halvleken. Hemmalaget tryckte på starkt genom en pigg N’Zogbia och en nyinbytt Darren Bent. I den 74:e minuten fick hemmalaget utdelning, då N’Zogbia sparkades ner och tilldelades straff. En straff som Benteke säkert kunde pricka in.

Aston Villa var dock inte färdiga där och kunde minuten senare utöka sin ledning efter en ny fast situation, då N’Zogbia vackert skruvade in 2-0. Ett resultat som West Ham putsade till 2-1 efter ett självmål från Villa-backen Ashley Westwood.

Aston Villa vinner matchen med 2-1 och tar med sig tre viktiga poäng över degraderingsstrecket.