Müller hattrickhjälte i Tysklands kross

Grupp G ses på förhand som en av VM:s tuffaste grupper, idag sparkade giganterna Tyskland och Portugal igång gruppen som även innehåller Ghana och USA. Särskilt spännande blev dock aldrig matchen som slutade 4-0 till Tyskland efter att Portugal fått spela stora delar av matchen med tio man.

Tyskland fick bästa möjliga start på matchen efter att Mario Götze rivits ner i Portugals straffområde, en situation som ledde till straff och 1-0 till Tyskland genom Thomas Müller.

Båda lagen hade innan detta två fina lägen att ge respektive lag ledningen, Portugal genom Cristiano Ronaldo och Tyskland genom Sami Khedira.

Ett Tyskland som kontrollerade matchbilden skulle i mitten av halvleken uttöka sin ledning efter att Mats Hummels nått högst på en fin hörna från Toni Kroos.

Sedan skulle vi få mer av förra årets VM-kung Thomas Müller. Först såg Bayernstjärnan till att få Real Madrids hetlevrade mittback Pepe utvisad efter att denne onödigt skallat (nåja) anfallaren några meter utanför Portugals straffområde.

Sedan snappade måltjuven smart åt sig ett inlägg från hörnläggaren Kroos och sköt in sitt andra mål via ett portugisiskt ben ett par minuter innan halvtidsvilan.

Den andra halvleken blev inte helt oväntat en enda lång transportsträcka där Tyskland emellanåt skapade chanser, men framförallt spelade av en sömnig halvlek.

För Portugal fortsatte istället eländet då man i den andra halvleken fick vänsterbacken Fabio Coentrao skadad.

Målmässigt var Tyskland dock inte klara, detta efter att Thomas Müller petat in sitt tredje mål på en retur från Rui Patricio i Portugals mål.

Fantastisk start för Tyskland som nu kopplar greppet om förstaplatsen i grupp G, Portugal och sin tur får vända blad och ladda upp inför två ödesmatcher mot Ghana och USA.