Moyes: ”Hade inte stått i vägen för Fellaini och Baines”

David Moyes lämnade Everton, klubben som han tränat ända sedan 2002, för att bli Sir Alex Fergusons efterträdare som manager i Manchester United. Den 1 juli i år började hans sexårskontrakt med klubben att gälla, men ännu har inte den 50-årige skotten värvat någon spelare till Old Trafford.

Vänsterbacken Leighton Baines och innermittfältaren Marouane Fellaini var två av Moyes viktigaste spelare i Everton och därför ville den skotske managern plocka med sig duon till sin nya klubb. United la ett bud på duon värt sammanlagt £28 miljoner (285 miljoner kronor), men Everton gick ut på sin officiella hemsida och beskrev budet som ett hån och förlöjligande mot Merseyside-klubben.

Moyes känner dock att en flytt till Old Trafford skulle gynna båda spelarnas karriärer och har krävt att hans ersättare på Goodison Park, den förre Wigan-managern Roberto Martinez, inte ska stå i vägen för stjärnduon om de vill flytta.

– Jag har definitivt sympati för Martinez, berättade Moyes för Sky Sports. Men jag vet också att om jag var Everton-manager och Sir Alex hade frågat om Baines och Fellaini hade jag funnit det väldigt svårt att behålla dem. Jag tänkte alltid att den rätta saken att göra var de rätta sakerna för spelarna.

Men den förre Everton-managern menar att han absolut inte har bristande respekt för sin föregående arbetsgivare.

– Men det är hursomhelst ingen respektlöshet. Jag respekterar Everton storligen och pratar med Bill Kenwright (Everton-ordförande) de flesta veckorna, fortsatte Moyes.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply