Mourinhos dubbebyte ledde till vinst

Chelsea öppnade matchen starkt och skickade in matchens första mål så tidigt som i den fjärde minuten. Målet kom efter en långboll mot Demba Ba som senegalesen tog ner och skickade vidare till Oscar. Därefter placerade brassen in bollen i målets högra hörn. Chelsea var fortsatt det offensivare laget, men lyckades inte få in ytterligare en boll i mål. Närmast var Ba med två heta chanser. Den första halvleken slutade 0-1.

I den andra halvleken pressade hemmalaget tillbaka Chelsea. De anföll friskt från kanterna och fick därav tillslut utdelning genom Anthony Pilkington på nickpass av Ricky van Wolfswinkel. Inlägget kom från svensken Martin Olsson. Chelsea vaknade till efter två byten, där Willian och Hazard kom in.

Mittfältarna gjorde ett mål var och ordnade därmed en tvåmålsseger för Chelsea. Matchen slutade 1-3.