Mönchengladbach segrade mot Wolfsburg

Vi fick se en jämn inledning på matchen. Wolfsburg hade framförallt genomtänkta kontringsanfall och hade den väldigt kreativa Diego på mitten. Just Diego styrde och ställde rätt mycket av Wolfsburgs anfallsspel. Mönchengladbach ville mycket och pressade väldigt högt.

Första målet kom lite oväntat men var jäkligt snyggt. Arango får en långboll i djupled, och istället för att ta ner den så drar han på en volley från 16 meter. Skottet blev otagbart för målvakten. 1-0 cirka 10 minuter in i matchen. Matchen fortsatte sedan med ett svagt tempo.  Wolfsburg hade lite mer boll och skapade en del halvchanser. Mönchengladbach hade ett snyggt kollektivt arbete. Detta skulle löna sig ännu en gång innan halvtidsvilan. Man jobbar fram en hörna. Den slås och kraftigt inrusande Jantschke stötte in bollen snyggt.

I andra var det mycket kamp. Wolfsburg var fortsatt det mycket spelskickligare laget men Gladbach var stabila bakåt. Trots många försök så blev andra halvleken mållös. D.v.s 3 poäng till Boussia Mönchengladbach.