Missräkning för Barca – Osasuna knep poäng

Matchen borta mot Osasuna var Carles Puyols comeback. Mittbacken har varit borta med skador sedan tidig vår, men idag startade han. Leo Messi började på bänken och kom in med 22 minuter kvar men kunde inte bryta dödläget. Matchen blev ett mållöst kryss.

Som vanligt behöll Barca bollen inom laget den mesta tiden. Hela 76% bollinnehav noterades man för under matchen. Trots det skapade man inte den första riktigt heta målchansen förens i den 39e minuten när Pedro sköt på Andres Fernandez retur, men där stod Alejandro Arribas med en viktig rensning på mållinjen.

I andra halvlek skulle det handla om Cesc Fabregas som skulle få ett par lägen. Ett läge försökte han lobba Andres Fernanez i mål, men den blev helt misslyckad. En stund senare hade han ett bättre läge, men då brände Fabregas med ett skott över ribban.

Matchen slutade alltså 0-0 efter en mycket chanssnål match med ett hemmalag som stod för en bra, hård försvarsinsats mot Barcelona som tappade sina första ligapoäng för säsongen.