Birsa avgjorde för Milan

Det var ett mycket skadedrabbat och pressat Milan som skulle ta emot ett Udinese på San Siro. Mario Balotelli, Stephan El Sharaawy, Giampaolo Pazzini, Christian Abbiatti, Mattia De Sciglio och Daniel Bonera missade alla lördagens kvällsmatch. Därför fick brassemålvakten Gabriel, 21 år gammal, göra sin Serie A-debut och blev stor matchhjälte tillsammans med Valter Birsa.

Valter Birsa hämtades från Genoa i somras för att fylla ut de offensiva positioner som Milan så mycket behövde. Slovenen gjorde matchens första mål idag efter drygt 20 minuter då han skruvade in ett vackert skott i krysset från kanten av straffområdet, bakom en helst chanslös Ivan Kelava i bortamålet.

Udinese kom inte riktigt in i matchen förens i den andra halvleken och vem annars än Antonio Di Natale skulle försöka bryta nollan? Närmst kom han i den 64e minuten när han skruvade en frispark över muren, men Gabriel tippade bollen med fingertopparna i ribban och sedan ut. 

Trots Udineses press han man inte med att skapa så väldans mycket farliga chanser. Milan backlinje stod emot det mesta, speciellt Ignazio Abate sm gjorde en finfin brytning för att hindra Luis Muriel att få ett kanonläge i slutet.

Segern innebär att Milan klättrar upp till den övre halvan av tabellen med sina elva poäng. Man är fortfarande hela 13 poäng efter 100%-iga Roma som ännu inte tappat en poäng efter åtta omgångar av Serie A.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply