Milan bortaslog svagt Fiorentina

Champions League-jagande Fiorentina tog emot tolfteplacerade Milan hemma i Florens på onsdagskvällen.

Hemmalaget inledde matchen med att skapa två fina möjligheter, båda genom Matri men han lyckades inte hitta nätet på sin gamla klubb.

Det var dock Milan som skulle ta ledningen efter att Fiorentinas målvakt Neto släppt en retur på Balotellis frispark och Mexes hållit sig framme och nickat in 0-1 för gästerna. Svagt ingripande av Viola-keepern.

Ett håglöst och till synes okoncentrerat hemmalag lyckades inte med mycket efter 0-1-målet och Mexes mål blev den första halvlekens enda.

Vi kunde snabbt konstatera att Alessandro Matri hade tagit vid sitt målsumpande från första halvlek. Italienaren nickade helt omarkerad Joaquins inspel långt utanför i andra halvlekens upptakt.

Även nästa mål skulle tillfalla Seedorfs mannar efter att Mario Balotelli vackert skruvat in en frispark i den 64:e minuten.

Matchen slutar 0-2 och det innebär för Fiorentina att man just nu har hela tio poäng upp till tredjeplacerade Napoli som bortaslog Catania ikväll. Florens-laget får rikta in sig på att hålla undan för jagande lag nedanför.