MFF vidare trots knackigt spel

Malmö mötte Drogheda United från Irland på bortaplan för en vecka sedan och fick med sig 0-0, en missräkning för MFF. Returen skulle dock spelas hemma i Malmö på en plan som var cirka 10 meter bredare än den på Irland, ett övertag som skulle göra att Malmö lyckades knipa segern i dubbelmötet med 2-0.

Första halvlek innehöll inte mycket vackert. Slarviga bolltransporter, dåliga skott, energilöst och, framför allt, ett fantasilöst spelade runt bollen mot Drogheda framför en klev publiksiffra på knappa 6000.

I den 45e minuten fick man sin första egentliga målchans när Tokelo Rantie slog ett fint instick till Emil Forsberg som kom fri, för att placera bollen bakom målvakten Sava som kom utrusandes. Missnöje förvandlades till eufori i Malmöklacken på fem sekunder.

Andra halvlek blev lite bättre, men inte mycket. Rantie brände ett friläger med några centimeter, men målchanser var det fortfarande snålt om. Malmö utnyttjade den breda blanen vilket märktes främst på Irländarnas ork som tog slut med tjugo minuter kvar. Det utnyttjade Simon Kroon som sprang sig fri, vände bort en motståndare innan han placerade bollen högt in i mål med vänstran.

2-0-segern innebär att Malmö FF tar sig vidare till nästa kvalomgång till Europa League. På torsdag ska man ta emot skottska Hibernian som väntar i nästa kvalomgång.